prima oară

Prima oară a fost cumplit

Prima oară a fost cumplit

Consimțământul în relațiile sexuale este baza unei experiențe care ne face să ne simțin în siguranță și de care ne putem bucura la maximum. În schimb, atunci când consent-ul lipsește, situația se transformă într-un abuz sexual și emoțional, iar acest lucru este greșit din toate punctele de vedere. Este esențial să comunicăm cu partenerul dorințele și limitele noastre, iar el are responsabilitatea de a le înțelege și respecta. Dacă acest lucru nu este posibil, această relație nu ne poate aduce niciun beneficiu, dimpotrivă, ne poate face mai mult rău și trebuie să avem grijă cum gestionăm situația, astfel încât să fim în siguranță.

Poveștile voastre sunt importante, iar noi credem că ele merită spuse într-un spațiu sigur. Identitatea celor care ne scriu este anonimă, de aceea vom folosi pseudonime atunci când vom reproduce mesajele pe care le primim din partea voastră.

Așa s-a simțit Sara* când a avut prima experiență sexuală:

„Prima oară pentru mine a fost cumplit, ceva ce nu îmi amintesc foarte clar, de aceea simt că este nevoie sa împărtășesc. Prietenul meu de pe atunci era foarte insistent cu privire la relațiile intime, în fiecare discuție făcea referințe la acest lucru. Am cedat până la urmă, am crezut că mă iubește și că nu m-ar răni. Ca să mă “ajute” să prind curaj, m-a pus să beau mult, încontinuu. Eu nu știam nici măcar ce beam, nu mă pricepeam la alcool, nici nu mai băusem așa până atunci.

Am căzut inconștientă în pat, iar a doua zi m-am trezit dezbrăcată, într-un așternut pătat cu sânge. El era îmbrăcat deja, gata să plece, fiind și furios pe mine pentru că nu i-am oferit o noapte pe gustul său. Mi-a reproșat că l-am respins și a spus că nu dorește să fie cu mine.

Morala poveștii: aveți grijă de voi, fiți atente la instinctul vostru și mai ales la red flags.”


Dacă ești interesat de mai multe articole de acest gen, te invităm să citești sentimentele și trăirile celorlalți, ca poate să le înțelegi mai bine pe ale tale.

Pentru tine cum a fost prima oară?

Photo credits: 

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *