prima oara cuplu

Prima oară când am descoperit iubirea

Prima oară când am descoperit iubirea

Prima oară când descoperi iubirea e poate cea mai frumoasă „prima oară”. Iubești sincer, fără bariere, fără pesimism. Te dedici întru totul. E normal să vrei ca iubirea aia să nu se stingă niciodată. Să vă regăsiți mereu, să vă aduceți aminte de motivele pentru care vă iubiți de fiecare dată când vă priviți în ochi.

Cu toate astea, uneori realizăm că persoana de lângă noi nu e persoana potrivită. Și asta e ok. E ok ca prima ta oară să nu fie și ultima oară. E ok să ai experiențe de „prima oară” și cu altcineva. E ok dacă nu se simte la fel, nici n-ar trebui să fie așa. E ok și frumos să te uiți cu drag și admirație la trecut, până la urmă, i-ai lăsat acelei persoane părți irecuperabile din tine.

Poveștile voastre sunt importante, iar noi credem că ele merită spuse într-un spațiu sigur. Identitatea celor care ne scriu este anonimă. Vom folosi pseudonime atunci când vom reproduce mesajele pe care le primim din partea voastră. 

Așa s-a simțit Nicole prima oară când a descoperit ce e iubirea:

„Pentru a adăuga un plus de profunzime, o să vă împărtășesc câteva gânduri din perioada când am trăit prima mea iubire. Însă, în acel moment, experiența se încheiase și eu eram încă în căutarea unei împăcări interioare. Am notat acele gânduri în notes app, cu intenția de a-mi calma vârtejul de idei.

Aceasta este o privire introspectivă asupra unei relații: Căutând înțelegerea și evoluând din experiență.

În pofida distanței dintre noi, am reușit să ne apropiem și să ne dezvoltăm o conexiune puternică. Ulterior, am realizat că ne-am atașat unul de celălalt și am început să simțim o atracție specială reciprocă. Am decis să încercăm să menținem o relație la distanță, cu toate că am fost amândoi conștienți de riscurile presupuse. Însă în acel moment, am simțit că nu putem să ne lăsăm purtați de rațiune și am ales să ne ghidăm de intuiție și să urmăm acea voce interioară care ne-a îndrumat spre această peregrinare.

Într-adevăr, am avut parte de o serie de provocări. Printr-un efort comun și o abordare pozitivă, am reușit să ne susținem reciproc și să ne bucurăm de momentele prețioase petrecute împreună.

În retrospectivă, partea complicată a acestei povești este că, deși am făcut multe lucruri împreună, specifice cuplurilor, nu am clarificat niciodată oficial statutul relației noastre. Deși am discutat despre asta și am încercat să punem punctul pe “ i ”, am realizat că suntem amândoi confuzi cu privire la ceea ce vrem. Această incertitudine a fost însoțită de o teamă față de această situație, ceea ce ne-a făcut să fim și mai indeciși.

Nu am dorit să ne definim ca fiind un cuplu.

În același timp nu puteam spune că suntem doar, în esență, “prieteni cu beneficii”, fiindcă am simțit o atracție specială unul față de celălalt, ceea ce a contrazis această opțiune.

În urma încercării noastre de a menține legătura asta, ne-am confruntat cu provocări semnificative care ne-au afectat negativ. Cu toate astea, am făcut tot posibilul să cultivăm o relație sănătoasă și să ne sprijinim reciproc în această perioadă dificilă. În cele din urmă, am decis că e mai bine să ne separăm.

Totuși, am convenit să rămânem într-o relație de bună înțelegere. Deși nu mai suntem împreună, el va rămâne întotdeauna o parte importantă din viața mea, care a contribuit la formarea mea ca persoană și mi-a oferit amintiri prețioase și învățături valoroase.

Prin experiența noastră am descoperit că dragostea este o emoție complexă și profundă, care poate aduce bucurie și fericire, dar poate fi și o sursă de vulnerabilitate și durere.

Deși distanța a pus o presiune asupra relației noastre, sunt recunoscătoare pentru această experiență și nu îmi pare rău de nici-o decizie pe care am luat-o în cadrul acestei trăiri.

A fost primul băiat de la care am învățat cu adevărat ce înseamnă să iubesc și să fiu iubită.

Va rămâne întotdeauna o parte importantă din viața mea și îi sunt recunoscătoare pentru amintirile frumoase pe care le-am creat împreună.

Cu încredere, afirm că am avut o relație care a înfruntat cu succes numeroase provocări și care poate fi considerată o referință pentru majoritatea adolescentilor.

Influența acestei reușite pot spune că se datorează și pentru faptul că a fost un partener cu o inteligență remarcabilă, de la care am învățat multe lucruri, iar el a învățat la rândul lui de la mine.

În mod simplu spus, această relație a fost caracterizată de o creștere reciprocă și de un schimb de cunoștințe care a impus la această realizare.

Am însă anumite bănuieli că aș fi putut fi supusă unei manipulări, însă nu într-un mod evident și toxic. Cred că am fost indusă în eroare să cred într-un adevăr care nu era real. Poate că el m-a făcut să cred că, datorită inteligenței sale remarcabile, este băiatul “ perfect ” și am ajuns să-l idealizez. De asemenea, cred că a utilizat anumite pretexte pentru a părea nevinovat.

În urma unor dezvăluiri neașteptate, am început să am anumite îndoieli și să îmi pun întrebări la care am căutat cu ardoare răspunsuri.

Deși am fost tulburată de această situație, am simțit nevoia de a descoperi adevărul, dar în același timp, m-am simțit confuză din cauza impresiei pe care el mi-a lăsat-o în privința relației noastre. Mi s-a insuflat ideea că niciunul nu poate fi considerat vinovat în această conjunctură, ci că distanța care ne separă este singura responsabilă pentru situația în care ne aflam.

Îmi observ evoluția psihologică și îmi schimb perspectiva asupra acestei povești. Nu mai văd doar idealul în el, ci văd adevărul real. Privesc cu sinceritate ceea ce s-a întâmplat între noi și ajung să cred că a fost o experiență de învățare importantă.

Poate că într-un viitor îndepărtat, voi privi înapoi la această experiență cu mai multă înțelepciune, dar în aceste momente, încerc să judec această situație cu o atitudine cât mai înțeleaptă și un suflet dornic de a învăța. Este o situație unică și primul meu caz care necesită o abordare mai profundă.”


Dacă ești interesat de mai multe articole de acest gen, te invităm să citești sentimentele și trăirile celorlalți, ca poate să le înțelegi mai bine pe ale tale.

Pentru tine cum a fost prima oară?

Photo credits: Denisa Marineac

One response

  1. Prima data cand mi-am dat seama ce e iubirea s-a intamplat acum fix un an pe data de 7 decembrie 2022. atunci mi-am dat seama cum e sa iubesti o persoana cu adevarat, sa simti emoția aceea de iubire doar cand vezi persoana respectiva. mi-am dat seama si ma uitam la persoana aia gândindu-mă ca nu mi-as vedea viata fara el prezenta in ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *