prima oara sexuala

Prima oară când am avut o experiență sexuală

Prima oară când am avut o experiență sexuală

Prima oară când îți începi viața sexuală este reprezentată peste tot în jurul nostru ca o experiență care trebuie să fie perfectă. Ei bine, fiecare experiență este diferită și asta e ok. Pentru unii se simte plăcut și intim, pentru alții inconfortabil și stânjenitor, unii regretă, iar alții și-ar spune povestea cu entuziasm și peste 20 de ani. E ok ca fiecare experiență să se simtă diferit, pentru că suntem oameni diferiți. Ce este de preluat din poveștile voastre: sexul nu este rău, ci cum se folosesc oamenii de el.

Să o faci pentru că „trebuie”, ca să îi faci pe alții fericiți, o să ducă la pierderea fericirii tale, o să îți fure o amintire frumoasă, cu tot cu toate imperfecțiunile de rigoare. Dacă ești vreodată în situația în care ai îndoieli legate de începerea vieții sexuale, dacă te simți presat/ă în orice fel (poate nu de partener, ci de idei preconcepute pe care le auzi de mic, precum „dacă nu faci sex cu el se duce la alta”), vorbește cu cineva de încredere, părinți, frați, prieteni. Dacă simți că nu poți apela la apropiați din varii motive, încearcă site-ul In a Relationship.

Poveștile voastre sunt importante, iar noi credem că ele merită spuse într-un spațiu sigur. Identitatea celor care ne scriu este anonimă.

Așa s-a simțit pentru unii dintre voi prima experiență sexuală:
prima oara citat

„Aveam 16 ani și voiam să îmi fac iubitul fericit, deși nu ma simțeam pregătită. Într-o zi de septembrie, el mă ruga foarte tare să o facem și nu aveam cale de scăpare. Am făcut-o, învinovățindu-mă pentru tot restul relației. Credeam că era ceva normal pentru toți, însă am învățat că trebuia să-i zic “NU” și să ne despărțim.”

Prima oară nu a fost deosebit, cel puțin nu contactul în sine. Însă atmosfera și siguranța pe care mi-a oferit-o, asta da, chiar a fost ceva deosebit, probabil mai perfect decât mi-aș fi imaginat ca e posibil.”

„Am fost virgină până la 17 ani, iar de un an am cunoscut un băiat care avea să-mi schimbe total viața. De un an l-am cunoscut pe el.. era totul roz și după am fost forțată să o fac. Nu într-un pat sau măcar undeva privat și intim.. într-un loc public. Regret, dar parcă nu o fac pentru că el a fost singurul băiat la care am ținut.”

Aveam cam 15 ani, la momentul ăla credeam că sunt sigură că e persoana și momentul oportun. A fost un grooming, am crezut că va dori să rămână cu mine împreună dacă o fac prima oară cu el (biggest mistake). Desigur că nu a fost așa, după, a dispărut, și a urmat un an în care nu am mai putut să leg o nouă conexiune cu cineva, ulterior am început să văd sexul ca un lucru superficial și să mă simt constant folosită.”

Prima oară când am fost folosită, am crezut că mă iubește cu adevărat, dar de fapt doar a vrut să profite de mine pe baza trecutului meu, am fost prea îndrăgostită să-mi dau seama ce își dorea cu adevărat de la mine, dar sper că ești mulțumit că eu sunt nevoită să dorm în fiecare noapte pe patul unde tu ai profitat de mine.”

 „Prima oară a fost foarte bine: Mic sfat pentru fetele care n-au avut contact sexual: fă-o cu un băiat de care chiar ești convinsă că nu vei regreta apoi.”

 „Prima oară a fost plăcut și intim, a fost cu primul meu iubit, cu care continui să am o relație. Mi-a plăcut, a avut grija să îmi fie bine, îmi era frică inițial de momentul ăsta, dar am simțit încredere și siguranță cu el.”

Satisfăcător și super placut, puțin disconfort la început.”

Prima oară a fost groaznic…Am făcut-o la 14 ani jumătate, cu un băiat pe care îl iubeam. Pe atunci credeam că e marea mea iubire și îmi luasem eu inima în dinți, să-i zic așa. Dar pentru el nu eram o mare iubire, îmi zisese că dacă o fac o să fie bine între noi și nimic. Doar a profitat! P.S. Fetelor, niciodată să nu credeți așa ceva.”

manechini
PHOTO CREDIT: Ilinca Humelnicu

„Prima oară m-am simțit folosită. Fiind și la o vârstă frageda, nu a fost și nu va rămâne o experiență plăcută.”

Prima oară a fost cu prima mea iubire.  Aveam 15 ani și el 14 când ne-am întâlnit prima oară. Relația a fost de vis, dar s-a întâmplat să ne despărțim după 6 luni. Ne-am reîntâlnit drumurile și după alte câteva luni (l-am pus să aștepte, era prima oară pentru amândoi:)) s-a întâmplat. A fost cea mai frumoasă experiență a vieții mele, până și în ziua de azi după o relație de 3 ani, mergem spre 4, putem zice amândoi că dragostea aia pe care o facem ne ține în strânsă legătură unul cu celălalt. Fiind emoționați prima oară nu s-a simțit așa wow, dar cu fiecare dată parcă se simțea din ce în ce mai bine, chiar și acum, după 3 ani.”

Prima oară când am facut-o a fost vara aceasta, eu având 17 ani. Nu este primul meu iubit dar este un băiat cu care am simțit o conexiune unică. Înaintea lui am mai avut o relație destul de lungă și în timpul acesteia cred că pentru că mă simțeam puțin prea presată de el, m-am făcut să cred ca sunt pregătită să o fac pentru prima dată (aveam 15 ani când am început sa cred ca vreau asta). Mă bucur totuși că am ajuns să mă despart de acel băiat și pot spune cu zâmbetul pe buze că prima dată pentru mine a fost cu băiatul pe care îl iubesc din suflet.”

Prima oară când am făcut oral am vomitat, încă îmi amintesc prima oară când am început să fac chestii sexuale. Nu a fost ceva ce îmi doream de să-mi sară chiloții de pe mine, dar am considera că este totuși timpul să îmi încep viața sexuală. Aveam un iubit stabil (vreo 6 luni) și am zis “de ce nu?”. Nu era cel mai înțelegător om de pe pământ și când l-am rugat să îmi spună când îi vine, mi-a zis că mă prind eu. Și-a dat drumul fără să mă anunțe și pentru că eram super nepregătită și scârbită de gest, i-am vomitat pe organul genital. Nu regret nimic.”


Dacă ești interesat de mai multe articole de acest gen, te invităm să citești sentimentele și trăirile celorlalți, ca poate să le înțelegi mai bine pe ale tale.

Pentru tine cum a fost prima oară?

Photo credits: Natalia Radu

2 Responses

  1. prima oara a fost o manipulare totala si m am simtit fortata si fizic si psihic sa o fac,altfel ma parasea..daca s ar intampla iar as fii preferat sa fiu parasita decat fortata si traumatizata,ca si rezultat s a ajuns la nimic si acum nu doar ca nu ma saluta pe strada,nici macar nu se uita in directia mea. sper ca o sa trec peste candva si da, e foarte greu sa traiesti cu gandul ca ai fost atinsa fara consentul tau

  2. Prima mea experienta sexuala a fost total neasteptata.La 15 ani am cunoscut intamplator un baiat,el fiind cu 7 luni mai mic decat mine dar in schimb era o persoana glumeata si mistocara uneori,era genul de persoana cu care nu aveai cum sa te abtii din ras,dar si frumușel..nu pot nega.Din prima am pus ochii pe el si mi a propus sa fim impreună,eu eram genul de fata distanta care se temea in general de relatii si fiind prima mea relatie m am comportat foarte rece pentru ca aflasem mai tarziu ca inainte de mine a mai fost cu o groaza de fete si mi a dat impresia ca e cam ,,gagicar,,
    Cu trecerea timpului observasem ca are probleme de incredere si ca tot ce isi dorea era sa aiba o relatie fericita si stabila asa ca am decis sa fiu eu fata care sa i ofere asta.Suntem impreuna de un an si in acest timp mai batea apropouri ciudațele despre cum as aborda eu sexul intr o relatie,nu era genul care sa ma forteze,din contra voia sa stie cum sa ma abordeze pe mine in caz ca vom avea un act intim
    El mai avea experiente si din relatiile trecute,el singur a decis sa mi zica asta si chiar mi a povestit si ce parere are el despre actele sexuale in general.
    Inainte de a face 11 luni impreuna,intr un moment de singuratate,am ramas singuri in casa,am inceput sa ne luam in brate si sa facem chestii de genul pana cand mi a propus amabil sa o facem si bine inteles am avut curajul sa spun ca da.
    Prima oara am facut o cu protectie si pot sa spun ca el a fost foarte atent,l am rugat sa nu exagereze si chiar asa a si facut,a fost pur si simplu super,mi as fi dorin ca ocazia asta sa fi fost mai planuita,adica mai specuala dar nu ma plang neaparat de asta
    Si acum sunt cu baiatul asta si maine facem 1 an,exact,in a doua zi de Craciun,si rste tot odata si primul craciun pe care il petrec cu el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *