prima oara tata

Prima oară când am simțit dragoste de tată

Prima oară când am simțit dragoste de tată

Prima oară când deschizi ochii vezi persoanele în care ai cea mai mare încredere: mama și tata. Puține lucruri le știi cu certitudine în viață, însă printre ele se numără și iubirea necondiționată a unui părinte pentru copilul lui. Știi că orice ai face, în orice încurcătură te-ai afla, ei sunt acolo pentru tine să te ghideze și să te înțeleagă. Freud sugerat că stabilirea unui atașament iubitor față de tată este critică în formarea individului. (Teoria Father Complex)

Poveștile voastre sunt importante, iar noi credem că ele merită spuse într-un spațiu sigur. Identitatea celor care ne scriu este anonimă. Vom folosi pseudonime atunci când vom reproduce mesajele pe care le primim din partea voastră. 

Așa s-a simțit Ilinca* prima oară când a simțit dragostea unui tată:

Până la vârsta de 14 ani nu am știut cum e să te iubească cineva căruia puteai să-i zici “tata”, până am început să mă înțeleg bine cu un bărbat care era prieten de familie.

Toată lumea a crezut că între noi e o altfel de relație, dar singura noastră relație era “tată-fiică”. Așa am considerat-o noi.

Am simțit dragoste și afectiune din partea lui când am vazut ca își da silință în a mă crește. În a ma învăța ce e bine și ce e rău, chiar dacă noi nu aveam nicio legătura de sânge.

Mereu mi a îndeplinit orice dorința pe care am avut o și mi a fost alături indiferent de situație.


Pentru tine cum a fost prima oară?

Dacă ești interesat de mai multe articole de acest gen, te invităm să citești sentimentele și trăirile celorlalți, ca poate să le înțelegi mai bine pe ale tale.

Photo credits: Denisa Marineac

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *