prima oară

Prima oară când am făcut sex

Prima oară când am făcut sex

Prima oară când îți începi viața sexuală este reprezentată peste tot în jurul nostru ca o experiență care trebuie să fie perfectă. Ei bine, pentru fiecare dintre noi se simte diferit – dureros, neplăcut, stânjenitor, poate chiar amuzant, dar în niciun caz perfect. Acest lucru depinde în mare parte de factori externi pe care nu îi putem controla: corpul nostru și modul în care el reacționează, partenerul nostru care poate crea sau nu un spațiu sigur sau overthinking-ul, care uneori ne acaparează și ne îngreunează situația.

Poveștile voastre sunt importante, iar noi credem că ele merită spuse într-un spațiu sigur. Identitatea celor care ne scriu este anonimă. Vom folosi pseudonime* atunci când vom reproduce mesajele pe care le primim din partea voastră.

Așa s-a simțit Andreea* prima oară când și-a început viața sexuală:


„M-am îndragostit de nicăieri pe la 16 ani, când mă consideram foarte matură și mă simțeam foarte pregătită să îmi încep viața sexuală. Nu era primul meu iubit, dar am avut cu el o conexiune instantă și mă făcea să mă simt în siguranță. Mi-am spus că dacă nu vom avea o relație de durată, deși până la urmă relația a durat aproape tot liceul, măcar îmi voi începe viața sexuală cu o persoană în care am sută la sută încredere.


Nu știam dacă va durea sau nu, mai ales că multe prietene îmi spuseseră că la ele nu a durut, poate doar un mic disconfort. Dar în seara aceea, întinsă pe pat, am simțit primul contact ca pe un cuțit, un moment care a durat 5 minute poate, dar pentru mine parcă a trecut o oră. Țin minte că mă uitam la dulapul lui și îmi găseam motivația să continui, să se termine mai repede. „Dacă nu acum, o să fie altă dată, aceeași durere?”.


La un moment dat m-am simțit în sfârșit relaxată. Când m-am întors de la baie, era totuși niște sânge pe cearceaf. Și treaba murdară nu s-a terminat acolo, în camera aia. Următoarele câteva zile, când o făceam, sângeram poate chiar mai mult ca prima oară.


La un moment dat s-au terminat și zilele alea și am înțeles în sfârșit că sexul nu este experiența asta murdară și obositoare care doar te trimite rapid la duș ca să nu pătezi totul de roșu.”


Pentru tine cum a fost prima oară?

Photo credits: Natalia Radu

3 Responses

  1. Prima oara pentru mine a fost unele din acele intamplari nu prea superbe, criticate, ca un antiexemplu. Aveam aproape 15 ani si mă simțeam oarecum împinsă și forțată de oamenii din jurul meu. Nu eram in cea mai bună perioadă a vieții mele, începusem să cunosc multe persoane, cele mai multe nu erau niste exemple prea bune, mergeam la petreceri etc. Părinții mei se certatau foarte des si voiam sa evadez cumva din casa mea. Nu mai aveam niciun fel de empatie pentru nimic, faceam o gramadă de chestii nasoale și nu îmi păsa de nimic. Într-o noapte m am decis să merg la un baiat acasă cu care mai avusesem antecedente în trecut dar niciodata nu pot spune ca am simțit pic de iubire, poate doar atracție(îmi mințisem parinții ca dorm la o prietenă). Nu eram într-o relație, din potrivă era prima oară când ne vedeam după un timp mai îndelungat, stabilisem să ne vedem prin mesaje. În același timp eram manipulata de un alt baiat mai mare care scotea ce era mai rău din mine și doar mă folosea. Am vrut sa îi arat ca pot începe ceva nou și cu altcineva și că am trecut peste el, așa că am facut sex cu tipul celălat. A fost o experiență neplăcută, în timpul acela mă simțeam oarecum forțată și m-a și durut la un moment dat,a fost urât , am început să plâng după pentru că văzusem că baiatul după care sufeream a pus un story cu o fată, pe lângă asta l am și mințit ca nu a fost prima oară. În capul meu era un vârtej total, i am spus baiatului după care sufeream că am facut-o , a început să mă manipuleze din nou m-a făcut să mă simt orbil, nu mai vreau să experimentez vreodată ce am simțit atunci și deoarece eram slabită emoțional din toate punctele de vedere a hotărât să mă folosească iar. Chiar sper ca ceilalți să învețe din greșala mea și să nu o facă pentru prima oara decât atunci când sunt pregatiți ,relația lor e una stabilă și simt că iubesc partenerul
    P.S: După toată povestea asta am cunoscut o actuală prietenă extraordinară care mi a aratat calea cea bună și mai important a vazut ceva in mine, m-a apropiat mult mai mult de Dumnezeu, m-a prezentat grupului său de prieteni care era unul sanatos și benefic pentru mine. Acolo am cunoscut un baiat cu care sunt împreună și în momentul de față, el a contribuit din nou la refacerea mea ca persoană și m a ajutat extrem de mult, suntem foarte fericiți împreună și ne iubim cu adevărat, iar relația noastră ne dezvoltă foarte mult pe amândoi.Totuși, nu regret nimic pentru că din greșeli învățăm, iar fără acea întâmplare nu ași fi fost persoana de acum.

  2. (sunt tot andra asta este o continuare pentru ca nu am apucat sa scriu tot)

    Până și sexul a devenit ceva frumos in viața mea, prima oară când am făcut o cu baiatul cu care sunt împreună m am simțit iubită, în siguranță și o conexiune care venea din partea amândurora. Sunt extrem de recunoscatore lui Dumnezeu pentru baiatul ăsta. Morarala poveștii mele este că indiferent de ce ai facut sau urmează să faci, doar punete pe tine pe primul loc, iubește și crede în Dumnezeu iar totul va fi bine în final

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *