pisica

Prima oară când am simțit iubire necondiționată

Prima oară când am simțit iubire necondiționată

Se spune că până când cineva începe să iubească un animal pentru prima oară, o parte din sufletul său rămâne netrezită. Animalele oferă o iubire necondiționată stăpânilor și, uneori, sunt adevărate lecții de umanitate, compasiune, bunătate.

Poveștile voastre sunt importante, iar noi credem că ele merită spuse într-un spațiu sigur. Identitatea celor care ne scriu este anonimă, de aceea vom folosi pseudonime* atunci când vom reproduce mesajele pe care le primim din partea voastră.

Așa s-a simțit Gabriela* prima oară când a simțit, cu adevărat, iubire necondiționată:

pisică poveste frumoasă

„Acum un an și jumătate m-am întâlnit pentru prima dată cu suflețelul care urma să-mi acapareze total inima. Am fost cu tata la o prietenă acasă, pentru că urma… să adopt o pisicuță. Momentul în care am văzut-o și am realizat că îmi va fi alături de acum încolo m-a emoționat complet, însă am început să simt și puțină îngrijorare deoarece nu știam dacă eram pregătită pentru această responsabilitate.

După câteva zile mă urmărea peste tot prin casă. Când îi curățam litiera se uita mereu curioasă, când i se punea de mâncare mieuna de parcă nu a mâncat niciodată, inclusiv când mergeam la baie o țineam în brațe. Dormea doar pe lângă mine, mă trezea pentru că mă mușca de picioare sau mă trăgea de păr, se cocoța peste tot.

Alesul numelui a fost amuzant pentru că o bucată bună am crezut că este băiețel, dar în final am ales un nume care înseamnă “to rejoice”. Mi se pare numele perfect având în vedere câtă fericire mi-a putut aduce acest pișcoțel, inclusiv când mi-a fost cel mai greu.

Deși nu este o fire prea iubăreață, atunci când vedea că plâng sau că sunt tristă se așeza cât mai aproape de mine, oferindu-mi confort și iubire necondiționată.

În momentele cele mai grele mi-am dat seama cât de mult înseamnă pentru mine simpla ei prezență.”


Pentru tine cum a fost prima oară?

Photo credits: Vlăduț Bîlea

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *