Doi îndrăgostiți

Prima oară când m-am îndrăgostit

Prima oară când m-am îndrăgostit

Prima oară când simți fiorii iubirii ești confuz. Nu înțelegi ce ți se întâmplă, cum de te tot gândești la acea persoană încontinuu, de ce zâmbești de fiecare dată când îi auzi numele. Prima oară când iubești e unic, nu vei mai simți poate niciodată iubirea atât de pur, naiv și sincer. În plus, ce rost ar avea viața dacă nu am iubi?

Poveștile voastre sunt importante, iar noi credem că ele merită spuse într-un spațiu sigur. Identitatea celor care ne scriu este anonimă. Vom folosi pseudonime atunci când vom reproduce mesajele pe care le primim din partea voastră. 

Așa s-a simțit Larisa* prima oară când s-a îndrăgostit:

„Înainte să te îndrăgostești cu adevărat de cineva ești sceptic. Eu chiar eram eram.

Citind multe romane despre iubiri mari, totale, am ajuns să mă întreb “Unde or fi văzut autorii ăștia asemenea iubiri?”. Mereu visam la iubirea aia din cărți, din filme, dar m-am resemnat cu faptul că erau doar povești de adormit copiii. Până când l-am întâlnit pe el.

Eu eram convinsă că iubirile adevărate nu există, până să merg la un party la care sincer nu aveam niciun chef să merg, dar prietenele mele insistaseră foarte mult să mergem la ultima petrecere pe vară. Și ce bine că m-am dus!

Am început să vorbim acolo și am observat că timpul trecea foarte repede, iar conversațiile erau interminabile. Noi puteam să discutăm despre orice, oricând, și atunci am știut că ce aveam e foarte special.

Eram îndrăgostită de tot ce făcea și era el

În plus, iubeam felul în care mă făcea să mă simt. Când eram cu el mă simțeam cea mai frumoasă, deșteaptă, amuzantă persoană.

Oricum, nu despre asta e iubirea? Să găsești pe cineva care să te facă să dai tot ce-i mai bun din tine? Si nici nu trebuia să mă prefac niciodată, deveneam, cu adevărat, “eu”, doar că mai bună, mai calmă, mai caldă. A fost prima mea mare iubire, și prima mare suferință în dragoste, dar asta este o poveste pentru altădată.”


Pentru tine cum a fost prima oară?

Pentru Maria s-a simțit diferit. Dar pentru fiecare se simte diferit.

img credits: Vlăduț Bîlea

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *