singurătate

Prima oară când am fost ok cu sigurătatea

Prima oară când am fost ok cu sigurătatea

Prima oară când realizezi că singurătatea nu este atât de rea cum ți-ai imaginat, te eliberezi. Să fii ok cu singurătatea ta, să te simți suficient de confortabil cu tine încât să nu te înconjori cu oameni ale cărora valori nu le împărtășești este un sentiment de putere. Toată lumea fuge de singurătate, dar este oare ea atât de rea?

Poveștile voastre sunt importante, iar noi credem că ele merită spuse într-un spațiu sigur. Identitatea celor care ne scriu este anonimă. Vom folosi pseudonime atunci când vom reproduce mesajele pe care le primim din partea voastră. 

Așa s-a simțit Maria* prima oară când a fost ok cu singurătatea:

„Am fugit toată viata de singuratate. Eram la modul “prefer compania oamenilor care nu ma potențează, doar în ideea de a nu fi singura”. Nu puteam sa accept sa rămân singura cu mine și emoțiile mele. Îmi era frica de ce voi găsi acolo.

A venit un moment în care viata mi-a pus în fata exact frica mea cea mai mare. Singurătatea. A fost extrem de greu.

Încercam să fac orice să ies din situație, să mă țin ocupată, să fug. Dar am reușit să rămân și momentul în care am realizat că pot să fiu bine și cu mine singură a fost momentul în care m-am simțit invincibilă.

Am înțeles că e ok, ba chiar benefic, să vrei să te conectezi cu cei din jur, să fii social, să te înconjori de oameni buni și sănătoși pentru tine, dar, de multe ori, singura companie de care ai cu adevărat nevoie ești TU.”


De asemenea, singurătatea este și un sentiment greu de înfruntat. E greu să simți că nu aparții, că nu ai oameni lângă tine care să te înțeleagă și să te asculte atunci când ai nevoie. Este important să știi că ai oameni în jur pe care te poți baza, care te ridică atunci când cazi. Ce faci, totuși, dacă te simți neînțeles de cei pe care tu i-ai înțeles mereu?

Așa s-a simțit Oana* prima oară când a fost ok cu singurătatea:

„Prima oară cand am atins un obiectiv al meu, care a fost doar al meu m-am simțit foarte puternică, și foarte singură.”

A fost prima dată când am simțit singurătate. Singurătate pentru că sunt doar eu în proiectul ăsta și nimeni nu înțelege ce fac. Lumea vede doar rezultatele.

Nimeni nu s-a putut bucura cu adevărat pentru ce am realizat eu, pentru că nu au nicio conexiune cu asta.


Pentru tine cum a fost prima oară?

Dacă ești interesat de mai multe articole de acest gen, te invităm să citești sentimentele și trăirile celorlalți, ca poate să le înțelegi mai bine pe ale tale.

Photo credits: Ilinca Humelnicu

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *