prima oara plans

Prima oară când m-ai făcut să plâng

Prima oară când m-ai făcut să plâng

Prima oară când cineva iubit te rănește, ceva din tine se rupe. Nu înțelegi ce ai făcut să meriți asta, de ce tocmai tu pățești așa ceva. Iată și răspunsul: nimic. Dacă ai experimentat un episod de infidelitate din partea partenerului, oricât de greu ar fi, ar trebui să înțelegi că are legătură mai mult cu el decât cu tine.

Conform psihologului Esther Perel, în cartea “Regândirea infidelității”, înșelatul este semnalarea unei relații problematice sau a unui partener problematic. Important e să nu îți pierzi speranța în iubire. Să îți amintești că cu cât ai mai multă încredere în destin, cu atât ne putem bucura mai mult de aventura vieții.

Poveștile voastre sunt importante, iar noi credem că ele merită spuse într-un spațiu sigur. Identitatea celor care ne scriu este anonimă. Vom folosi pseudonime atunci când vom reproduce mesajele pe care le primim din partea voastră. 

Așa s-a simțit Natasha* prima oară când cineva a făcut-o să plângă 

Prima oară când m-ai făcut să plâng, nu a fost doar o revelație a infidelității, ci și o confruntare cu vulnerabilitatea și efemeritatea dragostei noastre.

Cu inima grea, am acceptat că există răni care lasă cicatrici adânci și că acea promisiune reflectă o la ceea ce credeam că este etern. Între noi, cuvintele tale au creat un abis în care speranța unei reîntoarceri părea să se piardă. A fost un moment în care am realizat că în dragoste, uneori, să iubești din nou poate fi mai înfricoșător decât să păstrezi o promisiune de a nu mai iubi niciodată.

Cu sufletul greu, accept că am fost victima unei iluzii frânte. Promisiunile noastre au devenit amintiri încețoșate, iar iubirea noastră s-a transformat într-un spectru palid al ceea ce a fost odată. Înșelarea ta a fost o rană adâncă, iar cuvintele tale au fost ca săgeți ce au străpuns încrederea mea.

Cu fiecare lacrimă, am simțit cum se sparge iluzia unei iubiri care părea imortală.


Dacă ești interesat de mai multe articole de acest gen, te invităm să citești sentimentele și trăirile celorlalți, ca poate să le înțelegi mai bine pe ale tale.

Pentru tine cum a fost prima oară?

Photo credits: Vlăduț Bîlea

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *